Zitten beu? Rechtstaan beu? Gebruik dan de LeanChair

Wanneer je niet kan uitstaan om te zitten en je wilt niet recht staan, leun dan niet vooruit maar eerder achteruit. Dat is het idee achter LeanChair, een nieuwe draagbare en vestelbare bureau en stoel combinatie dat zich richt om de pijn van het recht staan op het werk te verminderen. Nu kan je er even onderuit, als je het meent.

Bekijk het alsof je recht staat maar dan zeer comfortabel. De vorm van de stoel is zo gemaakt dat je achteruit leunt met je benen gestrekt. Je staat dus niet volledig recht waardoor je dus het gewicht op je knieën en voeten minder belast.

Dit is wat we bedoelen:

Er zijn wel nog enkele nadelen, alhoewel. LeanChair heeft een ingebouwd plankje waar je een laptop of iets anders op kan leggen zodat je goed kan werken. Maar het kan bijvoorbeeld geen volledige computer dragen (desktop).

Wayne Yeager, van Lexington, Ky.,is de ondernemer dat achter het idee zit van de LeanChair . De seriële uitvinder-ondernemer weet veel over hard werken waarbij de rug overbelast geraakt. Hij heeft een boerderij draaiende gehouden, met meer dan 440 hectare grond, voor een periode van 14 jaar. Terwijl u waarschijnlijk vele uren doorbracht op een bureaustoel en aan het staren was naar een computerscherm.

Hij bedacht de stoel na het zien van verschillende artikels over “Zitten is het nieuwe roken”. Hij wou recht staan terwijl hij werkte, maar hij kon niet meer de hele dag recht staan, door al het zware werk van vroeger. Snap je het idee.

1a6566dc0dc6bf760df69c5d94a0e3a7De eerste versie van de LeanChair had een houten plank als ruggensteun. Een beetje zoals de stoelen die Hollywood acteurs gebruikten om te rusten met hun costume tijdens verschillende opnames door. Maar dit was natuurlijk helemaal niet zo comfortabel. Het laatste model van Yeager, werd dan uitgerust met een stoffen bekleden voor de rugsteun en een draagplank.

Voor diegene die interesse hebben in deze “stoel”, deze is nog niet in productie. Maar je kan wel helpen met het lanceren van deze nieuwe uitvinding. Want de bedenker is nog steeds bezig met geld in te zamelen om dit project te lanceren. Bekijk dit idee op Kickstarter.

 

 

 

LeanChair

lean_back_gif

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *