Verlenging van het ziekteverlof

En wat als je goede bureaustoelen aankoopt?

De tweede maand gewaarborgd loon, een maatregel van de nieuwe regering, is uitgesteld tot 2016.

In eerste instantie, had de nieuwe regering Michel beslist om deze nieuwe regel sneller in te voeren. Maar door protest van de werkgevers hebben ze beslist om deze nieuwe regel pas in te voeren in 2016. Dit omdat de werkgevers vinden dat deze aanpassing “volstrekt onaanvaardbaar en onverantwoord” is. Het neutraal syndicaat voor zelfstandigen (NSZ) was ook niet mals en sprak over een “onaanvaardbaar en een bijzonder domme maatregel”.

Maar naast deze uitingen van slecht humeur, wist je dat: ziekte op de werkvloer, in de meeste gevallen veroorzaakt wordt door een slechte werkomgeving (slechte burelen, verouderde bureaustoelen, …), het grootste deel van alle gevallen voor zich neemt. Als we het jaarverslag van het Fonds voor de beroepsziekten erbij nemen, dan merken we op dat veel mensen last hebben van een carpaletunnelsyndroom (een aandoening in de pols waarbij de middelste zenuw bekneld is). Deze aandoening is goed voor meer dan 1.425 van de 10.134 openstaande dossiers in de privésector. Pijn in de rug, door een slechte bureaustoel of een slechte zithouding vertegenwoordigen meer dan 1.193 openstaande dossiers.

Als we bovenstaande problemen in het achterhoofd houden, kunnen we vaststellen dat het van groot belang is om in beter apparatuur te investeren. Een goedkope oplossing is daarom dus niet altijd de beste oplossing.

Ergonomie kost geen geld, het is investeren in mensen!

Om je alvast een handje te helpen, hebben we enkele richtlijnen opgemaakt die je helpen bij het verbeteren van uw zithouding.

SleepDeskNowos-nl-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *