In deze wereld van een gezonde werkplaats, is zitten verboden

Newsflash: Zitten is het nieuwe roken. Vandaag, de typische kantoorwerker zit 7,5 uur aan een bureau per dag ! Dit zorgt ervoor dat je ineens meer kans hebt op overgewicht, hartritmestoornissen, darmkanker, type 2 diabeters en spijtig genoeg nog veel meer.

Mensen zijn niet gemaakt om de hele dag te zitten, en het is pijnlijk duidelijk geworden, daarom merk je dat er een opmars bezig is met rechtstaande burelen en zelfs dit belachelijk maar toch wel innovatief hamster wiel.

Voorbeeld van een hamster:

Dus om alles nog eens duidelijk te maken, te lang zitten is niet goed voor ons lichaam. Hierop heeft de Nederlandse visuele arties Barbara Visser (LINK= http://www.barbaravisser.net/) op ingespeeld. Ze neemt het letterlijk een standpunt op tegen het zittend werken. Het normaal zitten is verboden .

Er is een tentoonstelling in Amsterdam Looiersgracht 60 waar u deze opstelling kan bekijken. En dit is zeker de moeite !

Hun futuristische interieur design/modern kunst visualiseert de dood van de kubus-itis en de geboorte van “een experimenteel werk landschap”. Het is een soort van doolhof met verschillende doorgangen en plaatsen waar je kan werken. Je kan het een beetje vergelijken met een skatepark, maar heel modern. het komt er eigenlijk een beetje op neer dat je op geen enkele plaats kan werken zoals je gewoon bent om te werken, met een bureaustoel en een bureau. Aanschouw het eerder als een zeer flexibele werkomgeving.

The End of Sitting van Barbara Visser op Vimeo.

Hieronder een filmpje over de opstelling van Visser:

Outstanding Landscape of Affordances Van RAAAF op Vimeo.

 

2 gedachten over “In deze wereld van een gezonde werkplaats, is zitten verboden

  • 30 juli 2015 om 14:58
    Permalink

    Ben jij ons proefdier?:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *